Συστατικά:
- 250 γραμμάρια αλεύρι 00
- 150 ml νερό
- 100 ml χυμού πορτοκαλιού
- 125 γραμμάρια ζάχαρη
- 125 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
- 30 γραμμάρια φυτικό λάδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Προετοιμασία:
Ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπολ, το νερό, το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι και τα ενώνετε με τα υγρά. Συνεχίζετε το ανακάτεμα έτσι ώστε να μη δημηιουργηθούν σβώλοι. Λιώνετε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά στους 600 watts και τη προσθέτετε στο μίγμα. Λαδώνετε ένα ταψί ή βάζετε μια λαδόκολλα και ρίχνετε το μίγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Πριν βγάλετε το κέικ μπορείτε να κάνετε το τεστ με την οδοντογλυφίδα για να ελέγξετε αν είναι έτοιμο. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.