COOKING SUGAR, SUGAR

Μια τελείως διαφορετική μηλόπιτα με ρούμι


29 Σεπτεμβρίου 2016

apple.jpg

Συστατικά:

  • 2/3 φλιτζάνι σταφίδες
  • 2 κουταλιές της σούπας ρούμι
  • 2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 4 ψωμάκια μπριος ή ένα ολόκληρο τσουρέκι χωρίς την κρούστα
  • 1 μεγάλο μήλο ξινό κομμένο σε φέτες

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε τις σταφίδες με το ρούμι σε ένα ρηχό μπολ και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι οι σταφίδες να απορροφήσουν το ρούμι. Χτυπήστε το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, την κανέλα, το αλάτι και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα μπριος ή το τσουρέκι σε φέτες, τα μήλα και τις σταφίδες με το ρούμι ανακατεύοντας με μια μεγάλη σπάτουλα. Βάλτε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα. Αφήστε το για 15 λεπτά και μετά ψήστε για περίπου 55-65 λεπτά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.