COOKING SUGAR, SUGAR

Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή του τιραμισού


1 Οκτωβρίου 2016

6332b191d17bebc8d0fb96a9c6ec05bf.jpg

 Συστατικά: 

  • 1 -1/2 φλιτζάνια καφέ εσπρέσο
  • 2 κ.σ. αμαρέτο ντι σαρόνο
  • Kρόκους  από 4 βιολογικά αυγά ημέρας
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 450 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
  • 30 σαβαγιάρ
  • 2 κ. σούπας πούδρα κακάο
  • 250 γραμμάρια παγωμένη κρέμα γάλακτος
  • 2 κ. σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση: 

Ετοιμάζετε τον εσπρέσο και τον ανακατεύετε με το αμαρέτο ενώ είναι ακόμα ζεστός. Αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα. Προσθέτετε το μασκαρπόνε και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να μαλακώσει και να είναι παχύρευστο. Ύστερα χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί και την προσθέτετε στο μίγμα με το μασκαρπόνε. Παίρνετε ένα ένα τα σαβαγιάρ και τα βουτάτε στο μίγμα εσπρέσο-αμαρέτο και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί. Αφού καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ταψιού με σαβαγιάρ, απλώνετε από πάνω τους τη μισή κρέμα και την ισιώνετε ώστε να καλύψει όλα τα σαβαγιάρ. Βάζετε με τον ίδιο τρόπο όπως πριν και δεύτερη σειρά σαβαγιάρ, βουτηγμένα ελαφρά στο μίγμα καφέ και τα καλύπτετε με την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζετε την σκόνη κακάο πάνω απ’ όλη την επιφάνεια της κρέμας, κλείνετε το σκεύος με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.