Υλικά:
- 4 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γραμμάρια βούτυρο
- 1 αυγό
- 3 κ. σούπας κακάο σε σκόνη
- 4 κ. σούπας γάλα
- 3 κ. σούπας ζάχαρη
- 1/2 κ.γ λυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Σε μια κούπα βάζουμε το βούτυρο και ζεσταίνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει. Χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε στην κούπα μαζί με το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ύστερα ρίχνουμε το κακάο, το αλεύρι τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε την κούπα στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό σε μεσαία θερμοκρασία. Το κέικ θα είναι υγρό στο εσωτερικό και θα έχει φουσκώσει. Αν θέλουμε πιο σφιχτό ψήνουμε περισσότερο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- Το ζευγάρι παπούτσια – ορισμός του quiet luxury που θα βλέπουμε παντού φέτος και 5 επιλογές για να το προσθέσεις στη συλλογή σου
- Η αναβλητικότητά τους δεν έχει όρια: 5 συνήθειες που επιβεβαιώνουν πως ζουν μόνιμα με το «θα το κάνω μετά»
- Μανικιούρ χειμώνας 2026: Αυτό είναι το nail trend που θα βλέπεις παντού