COOKING SUGAR, SUGAR

Εύκολο και αφράτο σταφιδόψωμο


6 Νοεμβρίου 2016

cinn-raisin-bread5-e144718843718653296.jpg

Υλικά: 

  • 2 φλιτζάνια σταφίδες
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1/2  φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλλα
  • 1 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση: 

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε 2 φλιτζάνια νερό και βράζουμε τις σταφίδες για ένα τέταρτο. Όταν περάσει ο χρόνος απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και το καλαμποκέλαιο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα στερεά υλικά και προσθέτουμε το μίγμα στις  σταφίδες. Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μια ώρα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.