Υλικά
1 1/2 φλιτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
3 μεγάλα αυγά
1 3/4 φλιτζάνια συν 2 κουταλιές της σούπας γάλα
170 γραμμάρια ανθότυρο
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Ανάλατο βούτυρο
2 φλιτζάνια κατεψυγμένα βατόμουρα
Σιρόπι σφενδάμου, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τους κρόκους με το γάλα, τη ρικότα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα άλλο μπολ, χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό μίξερ, χτυπάτε τα ασπράδια σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρίσουν. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς °. Στη συνέχεια βουτυρώστε ένα ταψί. βάλτε το στο φούρνο για να ζεσταθεί το βούτυρο και μετά ρίξτε για κάθε τηγανίτα 1 μεγάλη κουτάλα από το μίγμα αφήνοντας χώρο ανάμεσα στις τηγανίτες. Μαγειρεύετε σε μέτρια χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά. Βάλετε σε κάθε τηγανίτα λίγα βατόμουρα και μαγειρέψτε για ακόμα ένα λεπτό. Σερβίρετε με σιρόπι σφενδάμου.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.