COOKING SUGAR, SUGAR

Σήμερα φτιάχνουμε ένα κέικ σοκολάτας χωρίς βούτυρο και αυγά


16 Μαρτίου 2017

Σήμερα φτιάχνουμε ένα κέικ σοκολάτας χωρίς βούτυρο και αυγά
https://www.sgprogram.it
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη σόδα, το αλάτι και την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύετε πολύ καλά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί όλα τα υπόλοιπα υλικά, ενώ έχετε πολτοποιήσει το αβοκάντο. Ύστερα ενώνετε όλα τα υλικά μαζί και τα ρίχνετε σε ένα λαδωμένο ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά και όταν είναι έτοιμο το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. 

Υλικά

1 φλιτζάνι ολικής αλέσεως αλεύρι

6 κουταλιές της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

140 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 φλιτζάνι γιαούρτι

3/4 φλιτζάνι νερό

1/4 φλιτζάνι πουρέ αβοκάντο

2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες

Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη σόδα, το αλάτι και την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύετε πολύ καλά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί όλα τα υπόλοιπα υλικά, ενώ έχετε πολτοποιήσει το αβοκάντο. Ύστερα ενώνετε όλα τα υλικά μαζί και τα ρίχνετε σε ένα λαδωμένο ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά και όταν είναι έτοιμο το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.