COOKING SUGAR, SUGAR

Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε πασχαλινά κουλουράκια και είναι πανεύκολο


9 Απριλίου 2017

pasxalina-koulourakia.jpg

Υλικά

1 kg αλεύρι

4 αυγά

1/2 φλιτζάνι γάλα

250 γρ. βούτυρο

1/2 φλιτζάνι  χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

2 φλιτζάνια ζάχαρη

4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και το χυμό με το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με όλα τα στερεά υλικά. Ύστερα προσθέτουμε το μίγμα στο βούτυρο και ζυμώνουμε με το μίξερ μέχρι η ζύμη να μην κολλάει. Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Όταν περάσει η ώρα πλάθουμε τα κουλουράκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αν θέλουμε χτυπάμε έναν κρόκο αυγού με λίγο νερό και αλείφουμε τα κουλουράκι. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.