COOKING SUGAR, SUGAR

Πανεύκολη τάρτα σοκολάτας με μέντα που δεν χρειάζεται ψήσιμο


24 Ιουνίου 2017

crostata-menta-e-cioccolato-senza-cottura-ricetta-1.jpg

Υλικά

Υλικά για τη βάση

120-130 γραμμάρια βούτυρο

250 γραμμάρια μπισκότα με κακάο

Υλικά για τη γέμιση

500 ml κρέμα γάλακτος

60-70 ml σιρόπι μέντας

60-70 γραμμάρια ζάχαρη

6 γραμμάρια φύλλα ζελατίνης

100-150 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση

Διαδικασία για τη βάση: Ψιλοκόβουμε τα μπισκότα σε ένα μίξερ. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια το προσθέτουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε περισσότερο λιωμένο βούτυρο. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι απλώνουμε το μίγμα με τα μπισκότα σε μια βάση για κέικ με διάμετρο 22 cm. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή στην κατάψυξη για περίπου 15 λεπτά.

Για τη γέμιση: Μαλακώνουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη μισή κρέμα για να πάρει μια βράση, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν τελείως. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά: το σιρόπι μέντας, την υπόλοιπη κρέμα και ανακατεύουμε.

Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και προσθέτουμε τη γέμιση. Αφήνουμε την τάρτα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.