COOKING SUGAR, SUGAR

Σήμερα απολαμβάνουμε το πιο καλοκαιρινό και νόστιμο γλυκό με κεράσια και ρικότα


26 Ιουνίου 2017

1465474763-856a954200a1e54c68e583d5ef04c53a1b5eb061-130356333-640x427.jpg

Υλικά

200 γραμμάρια αλεύρι

180 γραμμάρια ρικότα

140  γραμμάρια ζάχαρη

3 αυγά

3 κουταλιές της σούπας γάλα

80 γραμμάρια βούτυρο

230 γραμμάρια κεράσια

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε το κοκούτσι. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε, τα αυγά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και το γάλα και αυτό σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και  προσθέτουμε τη ρικότα. Αφού έχουμε ανακατέψει καλά ρίχνουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε να δουλεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές και κρεμώδες μίγμα. Βάζουμε το μίγμα σε ένα αλευρωμένο ταψί και στο τέλος ρίχνουμε τα κεράσια.  Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 40 λεπτά . Όταν είναι έτοιμο το κέικ αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.