Σήμερα απολαμβάνουμε το πιο καλοκαιρινό και νόστιμο γλυκό με κεράσια και ρικότα
26 Ιουνίου 2017
Υλικά
200 γραμμάρια αλεύρι
180 γραμμάρια ρικότα
140 γραμμάρια ζάχαρη
3 αυγά
3 κουταλιές της σούπας γάλα
80 γραμμάρια βούτυρο
230 γραμμάρια κεράσια
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε το κοκούτσι. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε, τα αυγά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και το γάλα και αυτό σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και προσθέτουμε τη ρικότα. Αφού έχουμε ανακατέψει καλά ρίχνουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε να δουλεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές και κρεμώδες μίγμα. Βάζουμε το μίγμα σε ένα αλευρωμένο ταψί και στο τέλος ρίχνουμε τα κεράσια. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 40 λεπτά . Όταν είναι έτοιμο το κέικ αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.