Υλικά
150 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη
50 γραμμάρια σκόνη κακάο
50 γραμμάρια τριμμένη καρύδα
2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
240 ml σιροπιού σφενδάμου (που ισοδυναμεί με 330 γραμμάρια μέλι)
180 ml νερού (ή γάλα αμυγδάλου / σόγιας )
1 κουταλιά της σούπας ξύδι μήλου
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
60 γραμμάρια λάδι καρύδας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κακάο, τη τριμμένη καρύδα, τη μαγιά και τη σόδα. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι καρύδας και το σιρόπι σφενδάμου, το νερό ή το γάλα αμυγδάλου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ύστερα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε γρήγορα για να ενωθούν καλά. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί και μαγειρεύουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.