COOKING SUGAR, SUGAR

Διπλή μους σοκολάτας με δαμάσκηνα αφιερωμένη στους λάτρεις των γλυκών


22 Νοεμβρίου 2017

depositphotos-6362309-original.jpg

Υλικά

200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα

150 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος

10 αυγά

100 ml κρέμα γάλακτος

45 γραμμάρια ζάχαρη

Για τη γέμιση με δαμάσκηνα

450 γραμμάρια αποξηραμένα δαμάσκηνα

90 ml φρέσκος χυμός πορτοκάλι

100 ml ουίσκι

Εκτέλεση 

Ετοιμάζουμε μια νύχτα πριν τη γέμιση με τα δαμάσκηνα, όπου σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα. Την επόμενη αρχίζουμε την προετοιμασία για τη μους. Λιώνουμε τις δυο σοκολάτες και στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη σοκολάτα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.

Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τη ζάχαρη με τα ασπράδια χρησιμοποιώντας ένα μίξερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα. Χτυπάμε τους κρόκους στο μίγμα σοκολάτας και το προσθέτουμε στα ασπράδια. Τέλος προσθέτουμε τα δαμάσκηνα,ενώ πριν τα έχουμε λιώσει, και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Και απολαμβάνουμε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.