Διπλή μους σοκολάτας με δαμάσκηνα αφιερωμένη στους λάτρεις των γλυκών
22 Νοεμβρίου 2017
Υλικά
200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
150 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
10 αυγά
100 ml κρέμα γάλακτος
45 γραμμάρια ζάχαρη
Για τη γέμιση με δαμάσκηνα
450 γραμμάρια αποξηραμένα δαμάσκηνα
90 ml φρέσκος χυμός πορτοκάλι
100 ml ουίσκι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε μια νύχτα πριν τη γέμιση με τα δαμάσκηνα, όπου σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα. Την επόμενη αρχίζουμε την προετοιμασία για τη μους. Λιώνουμε τις δυο σοκολάτες και στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη σοκολάτα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τη ζάχαρη με τα ασπράδια χρησιμοποιώντας ένα μίξερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα. Χτυπάμε τους κρόκους στο μίγμα σοκολάτας και το προσθέτουμε στα ασπράδια. Τέλος προσθέτουμε τα δαμάσκηνα,ενώ πριν τα έχουμε λιώσει, και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Και απολαμβάνουμε.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.