Υλικά
1 κιλό αλεύρι
2 αυγά
500 γραμμάρια βούτυρο
2/3 φλ. ζάχαρη
1 κ. γλυκού σόδα
200 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
1 γλ. Λικέρ
Για τη ζαχαρόπαστα
3 φλ. ζάχαρη άχνη
2 ασπράδια αυγού
1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο για δέκα λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Εν τω μεταξύ διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμιγνύουμε με την αμυγδαλόψιχα. Ύστερα προσθέτουμε το κονιά και το αλεύρι στο μίξερ μαζί με τα προηγούμενα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη.
Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια και με τη βοήθεια μιας κούπας σχηματίζουμε τα μπισκότα. Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα ταψί με και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο: χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά σιγά τη βανίλια και τη ζάχαρη χτυπώντας καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα πηχτό γλάσο.
Αφού έχουν κρυώσει τα μπισκότα τα βουτάμε ένα ένα στο γλάσο και τα αφήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλάσο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.