COOKING SUGAR, SUGAR

Οι πιο νόστιμοι και αφράτοι κουραμπιέδες


18 Δεκεμβρίου 2017

kourampiedes-5.jpg

Υλικά

800 γραμμάρια αλεύρι

300 γραμμάρια αμύγδαλα

1 κιλό ζάχαρη άχνη

1/2 κιλό βούτυρο

1 αυγό ολόκληρο και 2 κρόκους

4 βανίλιες

3 σφηνάκια κονιάκ

1 κ. γλυκού μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

Ψήνουμε τα αμύγδαλα μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε 100 γραμμάρια ζάχαρη και ξαναχτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα, περίπου για άλλα 5 λεπτά. Όσο ανακατεύουμε προσθέτουμε το αυγό και τους κρόκους και μετά ρίχνουμε τη σόδα, τις βανίλιες, το κονιάκ, τα αμύγδαλα και στο τέλος το αλεύρι. Σταματάμε να χτυπάμε με το μίξερ και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε, τους βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.