Λαχταριστό κέικ πορτοκαλιού χωρίς βούτυρο και λάδι

Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2018
1509368562235.jpg

Υλικά

160 γραμμάρια αλεύρι

450 ml γάλα 

50 ml χυμό πορτοκαλιού

130 γραμμάρια ζάχαρη

4 αυγά

1 φλούδα πορτοκαλιού

1 βανίλια

1κ. σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε με ένα μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και την τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.  Εν τω μεταξύ αναμιγνύουμε το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με το χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτουμε στο μίγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1ώρα. Όταν το κέικ είναι έτοιμο πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.