Για την ημέρα των ερωτευμένων φτιάχνουμε την πιο νόστιμη τούρτα με μους σοκολάτα

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018
dark-chocolate-mousse-cake-106692-1.jpeg

Υλικά

2 πακέτα πτι μπερ

100 γραμμάρια  σαντιγί

½ φλ. γάλα

500 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα

1 φλ. ζάχαρη άχνη

6 αυγά

5 κ. σούπας βούτυρο

6 κ. σούπας κονιάκ

Τρούφα σοκολάτα

Εκτέλεση 

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο και 3 κουταλιές στη σούπας νερό. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Όταν η σοκολάτα λιώσει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το μισό κονιάκ. Εν τω μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια με ελάχιστο αλάτι στο μίξερ ώσπου να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μίγμα της σοκολάτας.

Βρέχουμε τα πτι-μπερ στο γάλα και στο υπόλοιπο κονιάκ και στα στρώνουμε σε μια πιατέλα και στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω τη μισή μους σοκολάτα. Επαναλαμβάνουμε με νέα στρώση από μπισκότα και μους σοκολάτα. Γαρνίρoυμε με τρούφα και σαντιγύκ και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο.