COOKING SUGAR, SUGAR

Σήμερα φτιάχνουμε το πιο νόστιμο ρυζόγαλο


16 Μαρτίου 2018

instant-pot-rice-pudding-2.jpg

Υλικά

1 λίτρο γάλα

6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

250 γραμμάρια ρύζι γλασέ

2 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουρ

1 βανίλια

2 φλιτζάνια νερό

Κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με νερό βάζουμε το ρύζι και λίγο αλάτι (1πρέζα) για 10 λεπτά. Διαλύουμε το κορν φλάουερ με 5 κουταλιές της σούπας γάλα . Το υπόλοιπο γάλα μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια τα προσθέτουμε στο ρύζι που σιγοβράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά, ώστε να μην κολλήσει το ρυζόγαλο. Έπειτα από 20 λεπτά περίπου προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουερ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Όσο είναι ζεστό το βάζουμε σε μπολάκια, περιμένουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με κανέλας και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Όταν κρυώσει το απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.