COOKING SUGAR, SUGAR

Φτιάχνουμε τους κλασικούς και αγαπημένους λουκουμάδες


30 Απριλίου 2018

loukoumades-recipe-greek-honey-balls-2.jpg

Υλικά

500 γρ. αλεύρι

2 φακελάκια ξερή μαγιά

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

1 κουτ. του γλυκού αλάτι

2 ποτήρια χλιαρό νερό

Για το σιρόπι

2 φλ. ζάχαρη

1 φλ. μέλι θυμαρίσιο

1 φλ. νερό

Κανέλλα

Καρύδια ψίχα αλεσμένα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά, στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι και μετά το νερό σιγά-σιγά μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτό μείγμα. Το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα. Ύστερα προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο σε μια κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας μικρά κομμάτια ζύμης και τα ρίχνουμε στο λάδι. Τα τηγανίζουμε για μερικά λεπτά, ενώ με μια τρυπητή κουτάλα τα γυρνάμε συνέχεια μέχρι να ροδίσουν. Βάζουμε την πρώτη δόση σε μια πιατέλα και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει με το μείγμα της ζύμης. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το σιρόπι. Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι και αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να γίνει σιρόπι. Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε το σιρόπι πάνω στους λουκουμάδες στην πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλλα και καρύδια

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.