Υλικά
200 γραμμάρια αλεύρι ρυζιού
2 αυγά
200 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
50 γραμμάρια άγλυκο κακάο
150 γραμμάρια βραστό νερό
70 γραμμάρια ηλιέλαιο
1 πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας ρούμι
8 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
Αλάτι
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρούμι και το κακάο ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια ελαφριά κρέμα και χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, προσθέτουμε το λάδι, μια πρέζα αλάτι, το νερό με το κακάο και το ρούμι, το χυμό και το ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
Εν τω μεταξύ κοσκινίζουμε το αλεύρι ρυζιού με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Ύστερα χτυπάμε αλά τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τα ενώνουμε με το υπόλοιπο μίγμα. Βάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.