Ελαφρύ κέικ πορτοκαλιού χωρίς βούτυρο

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018
torta-cremosa-allarancia-2.png

Υλικά

160 γραμμάρια αλεύρι

450 ml γάλα

50 ml χυμό πορτοκαλιού

130 γραμμάρια ζάχαρη

4 Αυγά

1 φλούδα πορτοκαλιού τριμμένη

1 βανίλια

Λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση 

Χτυπάμε με τη βοήθεια ενός μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και την τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Τέλος ρίχνουμε το γάλα αφού το έχουμε λίγο ζεστάνει και το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Όταν είναι έτοιμο αν θέλουμε ρίχνουμε ζάχαρη άχνη.