Υλικά
2 αυγά
200 γραμμάρια αλεύρι
200 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
50 γραμμάρια κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
150 γραμμάρια βραστό νερό
70 γραμμάρια ηλιέλαιο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας ρούμι
8 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
Αλάτι
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί για την τούρτα. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρούμι και το κακάο ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού ανακατέψουμε καλά το βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια ελαφριά κρέμα και χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, προσθέτουμε το λάδι, μια πρέζα αλάτι, το νερό με το κακάο και το ρούμι, το χυμό και το ξύσμα από ένα πορτοκάλι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Ύστερα χτυπάμε καλά τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τα ενώνουμε με το υπόλοιπο μίγμα και το ρίχνουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.