Κι όμως σήμερα φτιάχνουμε την πιο εύκολη τούρτα σοκολάτας με κομμάτια σοκολάτας

Δευτέρα 30 Ιούλιος 2018
1499389158516.jpg

Ποιος σας είπε ότι για να φτάξετε μια τούρτα θέλει χρόνο και κόπο; Η σημερινή συνταγή καταρρίπτει όλα όσα γνωρίζατε μέχρι σήμερα...

Υλικά

230 γραμμάρια αλεύρι 00

70 γραμμάρια ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο

70 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη

80  γραμμάρια ψιλοκομμένα φουντούκια

1 αυγό

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

120- 130 γραμμάρια μαλακό βούτυρο

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

200- 250 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας

Κρέμα σοκολάτας κατά βούληση

Διαδικασία

Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και το ζαχαροκάλαμο σε ένα μπλέντερ μαζί με το βούτυρο και χτυπάμε ελαφρώς. Ύστερα προσθέτουμε το αυγό, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και μια πρέζα αλάτι και χτυπάμε ξανά σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας και τα τεμαχισμένα φουντούκια και ανακατεύουμε πάλι με μια ξύλινη κουτάλα.

Στρώνουμε το μισό μίγμα σε ένα ταψί πιέζοντας με ένα κουτάλι ή με τα χέρια μας, για να ομογενοποιηθεί. Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας κατά βούληση και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μίγμα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 ° για περίπου 25- 30 λεπτά.