Σήμερα φτιάχνουμε ένα ρυζόγαλο χωρίς ζάχαρη και είμαστε σίγουροι πως θα ξετρελαθεί όλη η οικογένεια με το γευστικό αποτέλεσμα.
Υλικά
1 φλ. ρύζι
2 φλ. νερό
4 φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
1/2 φλ. τσαγιού στέβια
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε το νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και το στραγγίζουμε. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη στέβια μέχρι να λιώσει. Στη συνέχει προσθέτουμε το ρύζι, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά και μέχρι το μίγμα να γίνει παχύρευστο. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.