Το σημερινό γλυκό δεν είναι και τόσο σημερινό, αφού που προέρχεται από τα βάθη της αρχαιότητας, μια και στην αρχαία Ελλάδα έφτιαχναν και έτρωγαν τηγανίτες για πρωινό.
Υλικά
Μισό κιλό αλεύρι
1 αυγό
3 ποτήρια νερό
Καρύδια τριμμένα
Μέλι
Σουσάμι
Πολύ λίγο αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αυγό αφού το χτυπήσουμε, μισό κουταλάκι ελαιόλαδο, και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και όταν κάψει, παίρνουμε λίγο χυλό με ένα κουτάλι και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε τις τηγανίτες για 3-4 λεπτά. Μόλις ροδοκοκκινίσουν, τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τέλος βάζουμε τις τηγανίστε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με μέλι, καρύδια και σουσάμι.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.