Δείτε τη συνταγή για πιο τραγανά και αρωματικά πασχαλινά κουλουράκια

Σάββατο 20 Απρίλιος 2019
koulourakia-greek-easter-cookies-1417.21.jpg

Η μεγάλη βδομάδα πλησιάζει και εκτός από το βάψιμο των αυγών θα φτιάξουμε τα πασχαλινά κουλουράκια και θα γεμίσει το σπίτι μυρωδιές. Δείτε τη συνταγή.

Υλικά

1 κιλό αλεύρι

4 αυγά

1/2 φλιτζάνι γάλα

2 φλιτζάνια ζάχαρη

250 γραμμάρια βούτυρο

1/2 φλιτζάνι  χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και το χυμό με το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με όλα τα στερεά υλικά. Ύστερα προσθέτουμε το μίγμα στο βούτυρο και ζυμώνουμε με το μίξερ μέχρι η ζύμη να μην κολλάει. Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Όταν περάσει η ώρα πλάθουμε τα κουλουράκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αν θέλουμε χτυπάμε έναν κρόκο αυγού με λίγο νερό και αλείφουμε τα κουλουράκι. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.