Σήμερα φτιάχνουμε τα πιο γλυκά και αφράτα ψωμάκια και τα απολαμβάνουμε όλες τις ώρες της ημέρας.
Υλικά
400 γρ. αλεύρι
200ml γάλα
1 φακελάκι μαγιά
150 γρ. βούτυρο
80γρ. ζάχαρη
20γρ. αλάτι
1 κρόκος αβγού (από πάνω για χρώμα)
Εκτέλεση
Λιώνετε τη μαγιά μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη στο γάλα, το οποίο έχετε ζεστάνει τόσο ώστε να είναι χλιαρό. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο. Σ’ ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι σχηματίζοντας βουναλάκι και στο κέντρο του ανοίγετε μια λακκούβα. Ρίχνετε τα υγρά κι ανακατεύετε σιγά-σιγά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ομοιογενής. Κόβετε τη ζύμη σε μικρά κομματάκια των 45-50γρ. και τα πλάθετε μπαλίτσες. Τα τοποθετείτε σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνετε σκεπασμένα με μια υγρή πετσέτα για μία ώρα. Τα αλείφετε με κρόκο αβγού και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.