Επειδή καλοκαίρι χωρίς γρανίτα δεν γίνεται...σήμερα απολαμβάνουμε σπιτική γρανίτα από λεμόνι.
Υλικά
125 γρ. ζάχαρη
600 γρ. νερό
χυμό από 3 λεμόνια
Εκτέλεση
Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύετε ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνετε να βράσει για 2 λεπτά. Ύστερα, αφού το κατεβάσετε από τη φωτιά αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, αδειάστε το μείγμα σε θήκες για ξυλάκια και βάλτε το στην κατάψυξη.
Tip: μέσα στο μείγμα μπορείτε να κόψετε φράουλες ή να προσθέσετε δυόσμο για περισσότερη γεύση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.