COOKING SUGAR, SUGAR

Λαχταριστό κέικ με γιαούρτι και μαρμελάδα βατόμουρο


17 Ιουλίου 2019

torta_yoggreco_marm3.jpg

Το σημερινό γλυκό είναι πολύ εύκολο και νόστιμο. Μοιάζει με cheesecake, αλλά χωρίς τα μπισκότα.

Υλικά 

170 γραμμάρια γιαούρτι

80 γρ. ρικότα

2 αυγά

75 γρ. ζάχαρη

60 γρ. αλεύρι

Φλούδα από ένα λεμόνι

1 κουταλάκι του γλυκού Βανίλια

1 πρέζα αλάτι

1 βαζάκι μαρμελάδα βατόμουρου

Εκτέλεση 

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι και ζάχαρη και χτυπάμε για λίγα λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα ελαφρύ μίγμα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη ρικότα, την τριμμένη φλούδα από το μισό λεμόνι και τη βανίλια. Όταν γίνει μια αφράτη κρέμα την προσθέτουμε στα αυγά ανακατεύοντας. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά. Όταν η ζύμη γίνει ομοιογενής και υγρή την βάζουμε σε μια φόρμα για κέικ και την απλώνουμε με μια σπάτουλα.

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να είναι χρυσή. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κέικ σε ένα πιάτο και απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.