Μαλακά και πεντανόστιμα μπισκότα γιαουρτιού χωρίς βούτυρο

Τρίτη 3 Σεπτέμβριος 2019

Τα μπισκότα που σας παρουσιάζουμε σήμερα είναι πολύ εύκολα και μπορούν να προετοιμαστούν σε μόλις λίγα λεπτά.

Υλικά 

250 γρ. αλεύρι

1  αυγό

50 ml ηλιέλαιο

100 γρ. γιαούρτι 

80 γρ. ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι 

8 γρ. μπέικιν πάουντερ

80 γρ. κομματάκια σοκολάτας

Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ, προσθέστε το αυγό, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το λάδι, το μέλι και ανακατέψτε με ένα πιρούνι. Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώστε με τα χέρια σας. Η ένωση που θα πρέπει να αποκτήσετε πρέπει να έχετε μια μαλακή ζύμη. Εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε περισσότερο αλεύρι, αλλά μην το παρακάνετε.

Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και ζυμώστε. Πλάστε τα μπισκότα και τοποθετήστε τα όλα σε ένα ταψί. Ψήστε σε 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά το πολύ 20 λεπτά. Μόλις είναι ελαφρώς χρυσά στην επιφάνεια είναι έτοιμα. Μην το παρακάνετε με το μαγείρεμα αλλιώς θα σκληρύνουν. Μετά από τον απαραίτητο χρόνο, αφήστε το να κρυώσουν λίγο και πασπαλίζετε εάν θέλετε με ζάχαρη άχνη.

Πηγή φωτογραφίας: www.hovogliadidolce.it