Είναι στην πραγματικότητα ένα νόστιμο, ελαφρύ επιδόρπιο κατάλληλο για όλους, ακόμη και για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
Υλικά
250 ml νερό
40 γραμμάρια σπορέλαιο
250 γραμμάρια αλεύρι 00
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
150 γραμμάρια ζάχαρη
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό και το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε στην άκρη και παίρνουμε ένα άλλο μπολ στο οποίο ρίχνουμε το αλεύρι, το ξύσμα από το λεμόνι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό με το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Παίρνουμε ένα ταψί το λαδώνουμε και ρίχνουμε το μίγμα. Το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 170 βαθμούς. Ελέγξετε με μια οδοντογλυφίδα για να δείτε εάν χρειάζεται λίγο ακόμα ψήσιμο ή όχι.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.