Είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της με απλά φρέσκα υλικά όμως με τόση πλούσια γεύση. Τη σημερινή λεμονόπιτα θα τη λατρέψετε.
Υλικά
Για τη ζύμη
250 γραμμάρια αλεύρι
60 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
50 γραμμάρια άμυλο πατάτας
Μια πρέζα αλάτι
90 γραμμάρια αραβοσιτέλαιο
Το ξύσμα ενός λεμονιού
60 γραμμάρια γάλα ρυζιού
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντετρ
Για την κρέμα
300 γραμμάρια νερό
70 γραμμάρια ζάχαρη
40 γραμμάρια άμυλο πατάτας
20 γραμμάρια αραβοσιτέλαιο
1 λεμόνι
50 γραμμάρια αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το άμυλο, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το μπέικιν πάνουντερ και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το λάδι, το γάλα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια ενώνουμε τα στερεά με τα υγρά και ζυμώνουμε όλα τα υλικά. Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε για περίπου μια ώρα στο ψυγείο.
Για την παρασκευή της κρέμας παίρνουμε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη, το άμυλο, το λάδι και φλούδα λεμονιού. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ενώ ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια παχιά κρέμα. Αφήστε την να κρυώσει, αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού, τα αλεσμένα αμύγδαλα, τη μαρμελάδα και τη ζάχαρη.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγουμε και την τοποθετούμε σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά. Αφήνουμε την τάρτα για 3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου για να δέσει και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.