Υγιεινά και πεντανόστιμα σοκολατάκια για να τα απολαύσουμε χωρίς ενοχές.
Υλικά
200 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
100 γραμμάρια μαγειρική κρέμα ρυζιού
70 γρ. φουντούκια
Για την επικάλυψη
22 φουντούκια
180 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε την κρέμα ρυζιού σε μια κατσαρόλα και όταν είναι ζεστή, απενεργοποιούμε τη θερμότητα, ρίχνουμε τη μαύρη σοκολάτα, ανακατεύουνε καλά με ένα κουτάλι και αφήνουμε τη σοκολάτα να λιώσει εντελώς με τη θερμότητα της κρέμας.
Κόβουμε τα φουντούκια και τα προσθέτουμε στο μείγμα κρέμας σοκολάτας και ρυζιού, ανακατεύουμε καλά, μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες, έτσι ώστε η σοκολάτα να στερεοποιηθεί.
Σε αυτό το σημείο διαμορφώνουμε τα σοκολατάκια παίρνοντας μια κουταλιά και σχηματίζοντας μια μπάλα ανάμεσα στις παλάμες των χεριών, που θα τοποθετήσουμε στη συνέχεια σε ένα πιάτο. Συμπληρώνουμε κάθε σοκολάτα με ένα φουντούκι στην κορυφή και τις βάζουμε ξανά στο ψυγείο.
Εν τω μεταξύ, λειώστε την υπόλοιπη σοκολάτα σε και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, στη συνέχεια βουτάμε κάθε σοκολατάκι στη λιωμένη σοκολάτα με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα χαρτί ψησίματος και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Πηγή φωτογραφίας: https://www.vegolosi.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.