Πανεύκολο στην παρασκευή, λαχταριστό, αρωματικό κέικ με μέλι για όλες τις ώρες της ημέρας.
Υλικά
300 γρ. αλεύρι
150 ml γάλα
150 γρ. μέλι
120 ml σπορέλαιο
50 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 φακελάκι σκόνη ψησίματος
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη σε ένα μπολ με ένα σύρμα, μέχρι να έχουμε ένα αφρώδες και υπόλευκο μείγμα. Καθώς συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτουμε το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου, μέλι και σπορέλαιο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και τη σκόνη ψησίματος, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε. Όταν έχουμε ένα απαλό μίγμα χωρίς σβώλους, το ρίχνουμε σε ένα αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 55 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο το κέικ μελιού, το αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Πηγή φωτογραφίας: https://blog.giallozafferano.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.