Μυρωδάτο κέικ λεμονιού χωρίς γάλα και χωρίς βούτυρο

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια φτιάχνεις το πιο νόστιμο κέικ...

Υλικά

200 γραμμάρια αλεύρι

3 λεμόνια

150 γραμμάρια ζάχαρη

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

3 αυγά

Εκτέλεση

Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε του κρόκους σε ένα μπολ και τα ασπράδια σε άλλο. Χτυπάμε τους κρόκους με το σύρμα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, συνεχίζοντας να χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια παχιά και αφρώδη κρέμα .

Στη συνέχεια χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια μέχρι να σκληρύνουν και τα ενώνουμε με τους κρόκους, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα με αργές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Πλένουμε τα λεμόνια και τα τρίβουμε για να πάρουμε το ξύσμα και το προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Ρίχνουμε το μίγμα σε μια φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30/35 λεπτά . Πριν σερβίρουμε το αφήνουμενα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν το επιθυμούμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Photo credits:www.mindcucinaegusto.com