Μαλακό κέικ με σύκα και αμύγδαλα χωρίς βούτυρο

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

Αυτό το κέικ δεν συγκρίνεται με τίποτα που έχετε φτιάξει μέχρι σήμερα.

Υλικά

3 αυγά

300 γρ. αλεύρι 

170 γρ. ζάχαρη

40 γρ. μέλι

120 γρ. γάλα

1 κουταλιά της σούπας ρούμι

90 γρ. σπορέλαιο 

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 ξύσμα λεμονιού

300 γρ. φρέσκα σύκα

Λίγη αμυγδαλόψιχα

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη, το μέλι και το ξύσμα λεμονιού. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι το λάδι, το γάλα, το ρούμι και τέλος το μπέικιν πάουντερ συνεχίζοντας να ανακατεύουμε. 

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα και διακοσμούμε με τα σύκα κομμένα σε φέτες και με την αμυγδαλόψιχα. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 30-45 λεπτά ανάλογα με την ισχύ του φούρνου. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το απολαύσουμε.

Πηγή φωτογραφίας: https://blog.giallozafferano.it