Τέλειο κέικ σοκολάτας χωρίς βούτυρο και αυγά

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020

Εάν φτιάξετε το σημερινό κέικ απλά θα το λατρέψετε.

Υλικά

1 φλιτζάνι ολικής αλέσεως αλεύρι

6 κουταλιές της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

140 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 φλιτζάνι γιαούρτι

3/4 φλιτζάνι νερό

1/4 φλιτζάνι πουρέ αβοκάντο

2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη σόδα, το αλάτι και την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε με ένα σύρμα ελαφρά μαζί όλα τα υπόλοιπα υλικά. Εν τω μεταξύ κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες και το πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. 

Ύστερα ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί, τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε σε μια φόρμα.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά και όταν είναι έτοιμο το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.