Συνταγή για τις πιο τραγανές και τέλεια μελωμένες δίπλες που υπάρχουν

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020

Οι δίπλες είναι το καλύτερο γλυκό των Χριστουγέννων. Δοκιμάστε τες.

Υλικά

2 αυγά

2 κρόκοι αυγών

½ κ. γλυκού σόδα

Χυμό από ½ πορτοκάλι

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1¾ ποτηριού αλεύρι

Ελαιόλαδο

Για το σιρόπι

800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

800 γρ. νερό

2 στικ κανέλα

Χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

50 γρ. μέλι

Εκτέλεση 

Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τους κρόκους για 20 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού με το ξύσμα και τη σόδα και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο.

Στη συνέχεια βγάζουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε μια επιφάνεια. Κόβουμε τη ζύμη σε λωρίδες και κάθε κομμάτι το τυλίγουμε. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις δίπλες μέχρι να ροδίσουν. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τις κανέλες, τον χυμό λεμονιού, το μέλι και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη. Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τις δίπλες για 5 δευτερόλεπτα. Αφαιρούμε και σερβίρουμε με μέλι και καρύδια.