COOKING SUGAR, SUGAR

Η συνταγή για τους πιο αφράτους κουραμπιέδες


6 Δεκεμβρίου 2020

Η συνταγή για τους πιο αφράτους κουραμπιέδες

Κυριακή σήμερα, το σπίτι μας μοσχομυρίζει αυτό το μαγικό άρωμα του φρέσκου βούτυρου που λιώνει και περιμένουμε με ανυπομονησία να δαγκώσουμε τον πρώτο μας κουραμπιέ και να κάνουμε για ακόμη μια χρονιά μουστάκι από τη ζάχαρη άχνη...

Υλικά

1 κιλό ζάχαρη άχνη

800 γρ. μαλακό αλεύρι

1/2 κιλό βούτυρο γάλακτος

1 αυγό ολόκληρο και 2 κρόκους

300 γρ. αμύγδαλο

4 βανίλιες

3 σφηνάκια κονιάκ ή ρούμι

1 κ. γλυκού μαγειρική σόδα

Εκτέλεση 

Ξεκινάμε ψήνοντας την αμυγδαλόψιχα μέχρι να ροδίσει. Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο, που το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου και το χτυπάμε περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε 100 γρ. ζάχαρη άχνη και ξαναχτυπάμε για άλλα 5 λεπτά. Το μυστικό για τους κουραμπιέδες είναι το πολύ καλό χτύπημα για να αφρατέψει το μίγμα. 

Ρίχνουμε το αυγό και τους κρόκους και ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε τη σόδα, τις βανίλιες, το κονιάκ, τα αμύγδαλα και στο τέλος το αλεύρι. Σταματάμε να χτυπάμε στο μίξερ και βάζουμε γάντια. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε μα τα χέρια για λίγο. Πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Τους αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και ραντίζουμε ελαφρώς με ροδόνερο. Μετά ρίχνουμε άχνη με κόσκινο. Τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.