COOKING SUGAR, SUGAR

Γλυκιά και πεντανόστιμη τάρτα κολοκύθας


13 Δεκεμβρίου 2020

Γλυκιά και πεντανόστιμη τάρτα κολοκύθας

Σήμερα φτιάχνουμε τάρτα κολοκύθας και είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσουμε το υπόλοιπο αυτής της όμορφης χειμωνιάτικής ημέρας!

Υλικά 

300 γραμμάρια αλεύρι 00

100 γραμμάρια ζάχαρης

150 γρ. βούτυρο

2  αυγά (1 ολόκληρο + 1 κρόκο)

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα κανέλα (σε σκόνη)

1 πρέζα αλάτι

Για το γέμιση:

400 γραμμάρια κολοκύθα

200 γρ συμπυκνωμένο γάλα

2  αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (σε σκόνη)

Εκτέλεση 

Χτυπάμε στο μπλέντερ το αλεύρι με το βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ολόκληρο το αυγό και τον κρόκο, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι και χτυπάμε ξανά τα υλικά.
 
Μεταφέρουμε το ζύμη στον πάγκο κα τη πλάθουμε με τα χέρια μας. Την τυλίγουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Αφού περάσει ο χρόνος βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη. Στη συνέχεια την τοποθετούμε σε μια ταρτιέρα και την τρυπάμε με ένα πιρούνι. 

Εν τω μεταξύ κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια και την ψήνουμε στον φούρνο για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια τη χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε μια κρέμα. Μεταφέρετε τον πουρέ κολοκύθας σε ένα μπολ, προσθέτουμε το  γάλα, τα αυγά και την κανέλα και χτυπάμε τα υλικά με ένα σύρμα χεριού.

Ψήνουμε τη βάση της τάρτα στον φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ύστερα την αφαιρούμε από τον φούρνο και απλώνουμε την κρέμα κολοκύθας. Την βάζουμε ξανά στον φούρνο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά. Στο τέλος του μαγειρέματος η κρέμα θα φαίνεται μάλλον στεγνή στην επιφάνεια, αλλά θα είναι ακόμα μαλακή. Σε αυτό το σημείο, τη βγάζουμε από τον  φούρνο και την αφήνουμε το να κρυώσει εντελώς. 

Πηγή φωτογραφίας: https://www.ricettedalmondo.it

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.