COOKING SUGAR, SUGAR

Συνταγή για την πιο αφράτη βασιλόπιτα


30 Δεκεμβρίου 2020

Συνταγή για την πιο αφράτη βασιλόπιτα

Φτιάχνουμε την πιο τέλεια, νόστιμη και αφράτη βασιλόπιτα!

Υλικά

3 1/2 φλ. αλεύρι

3κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2κ. γλυκού αλάτι

1 φλ. βούτυρο

2 φλ. ζάχαρη

1 φλ. γάλα

 4 κρόκοι αυγού

Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα μίξερ χτυπάμε μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και συνεχίζουμε προσθέτοντας σταδιακά το μίγμα με το αλεύρι και μετά προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. 

Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί μεσαίου μεγέθους, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Όταν η βασιλόπιτα είναι έτοιμη την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Συμβουλή: το φλουρί το βάζουμε μετά το ψήσιμο. 

Καλή χρονιά

Photo credits: https://www.bowlofdelicious.com

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.