Το μωσαϊκό ή κορμός σοκολάτας ή σαλάμι, είναι από τα πιο νόστιμα γλυκά ψυγείου.
Υλικά
250 γρ. βούτυρο
1,5 πακέτο μπισκότα
200 γρ. ζάχαρη άχνη
2,5 κουτάλια της σούπας κακάο
1 φλ. κονιάκ
1 λαδόκολλα για το τύλιγμα
Εκτέλεση
Λιώνετε σε μπεν μαρί το βούτυρο και το αφαιρείτε από τη φωτιά μόλις γίνει λεία η κρέμα. Στο μεταξύ, σπάτε με τα χέρια σας τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Στο λιωμένο βούτυρο προσθέτετε τη ζάχαρη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο λείο μείγμα.
Ρίχνετε στο μείγμα τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύετε καλά για να καλυφθούν όλα τα μπισκότα με αυτό. Αδειάζετε το μείγμα με τα μπισκότα με προσοχή σε μια λαδόκολλα σχηματίζοντας ένα βουναλάκι κατά μήκος και στη συνέχεια αρχίζετε να τυλίγετε αργά και σφικτά τη λαδόκολλα γύρω από το "βουναλάκι".
Αφού τυλίξετε το γλυκό, το βάζετε στο ψυγείο για να σφίξει. Μετά από 3-4 ώρες είναι έτοιμο για να το σερβίρετε. Όσο περισσότερο μείνει στο ψυγείο τόσο πιο νόστιμο θα είναι.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.