Φτιάχνουμε ένα ελαφρύ και πεντανόστιμο κέικ.
Υλικά
4 φλ. τριμμένο καρότο
1 μήλο
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
1 φλ. σταφίδες
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
300 γρ. ζάχαρη
¼ κούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
Εκτέλεση
Τρίβουμε σε ένα μπολ τα καρότα και στη συνέχεια τρίβουμε τα μήλα. Και τα πασπαλίζουμε με την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι και τις σταφίδες.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύουμε με το χέρι. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό λεμονιού και την προσθέτουμε. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μείγμα καρότου μήλου και το μείγμα του αλευριού.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώραεικόνα widget
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.