Φτιάχνουμε το καλύτερο crumble με φράουλες και βατόμουρα

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021

Είναι μια πανεύκολη συνταγή που σας βγάζει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίσταση, από απογευματινό καφέ, ως γλυκό μετά από οποιοδήποτε δείπνο και είστε σίγουροι ότι θα αρέσει σε όλους

Υλικά 

Για το Crumble:

100 γρ. Αλεύρι 

50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

40 γρ. βούτυρο

1/2 λεμόνι (το ξύσμα)

1 πρέζα αλάτι

Για το γέμισμα:

400 γρ. φράουλες (φρέσκες)

125 γρ. βατόμουρα (φρέσκα)

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (κοκκοποιημένη )

1 κουταλιά της σούπας λεμόνι (ο χυμός)

Για το τηγάνι:

Βούτυρο

Καστανή ζάχαρη για γεύση

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα φρούτα. Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα βατόμουρα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού . Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τα φρούτα στην άκρη.  

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε με τα χέρια  μέχρι πάρετε μια εύθρυπτη ζύμη.

Λιπαίνουμε με βούτυρο ένα ταψί και πασπαλίζετε με καστανή ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνουμε τα φρούτα. Καλύπτουμε τα φρούτα με τη ζύμη και ψήνουμε σε  προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά . Το crumble είναι έτοιμο όταν αρχίσουν να εμφανίζονται οι χυμοί των φρούτων.

Πηγή φωτογραφίας:https://www.ricettedalmondo.it/