Απολαμβάνουμε τα σημερινά σοκολατάκια χωρίς ενοχές.
Υλικά
200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
70 γρ. φουντούκια
100 γραμμάρια κρέμα μαγειρικής ρυζιού
Για την επικάλυψη
180 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
22 φουντούκια
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε την κρέμα μαγειρικής ρυζιούσε μια κατσαρόλα και όταν είναι ζεστή, απενεργοποιούμε τη θερμότητα, ρίχνουμε τη μαύρη σοκολάτα, ανακατεύουνε καλά με ένα κουτάλι και αφήνουμε τη σοκολάτα να λιώσει εντελώς με τη θερμότητα της κρέμας.
Κόβουμε τα φουντούκια και τα προσθέτουμε στο μείγμα κρέμας σοκολάτας και ρυζιού, ανακατεύουμε καλά, μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες, έτσι ώστε η σοκολάτα να στερεοποιηθεί.
Σε αυτό το σημείο διαμορφώνουμε τα σοκολατάκια παίρνοντας μια κουταλιά και σχηματίζοντας μια μπάλα ανάμεσα στις παλάμες των χεριών, που θα τοποθετήσουμε στη συνέχεια σε ένα πιάτο. Συμπληρώνουμε κάθε σοκολάτα με ένα φουντούκι στην κορυφή και τις βάζουμε ξανά στο ψυγείο.
Εν τω μεταξύ, λειώστε την υπόλοιπη σοκολάτα σε και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, στη συνέχεια βουτάμε κάθε σοκολατάκι στη λιωμένη σοκολάτα με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα χαρτί ψησίματος και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.