Η apple crumble είναι ίσως το απόλυτο Βρετανικό επιδόρπιο. Μας χαρίζει οικεία γεύση, γεμάτη θαλπωρή και αίσθηση σπιτιού, κατάλληλη για κάθε ώρα.
Υλικά
6 φλ. μήλα ξεφλουδισμένα κομμένα σε φέτες
1 κουταλάκι φλούδα λεμονιού τριμμένη
1 κουταλάκι φλούδα πορτοκαλιού τριμμένη
100 ml κονιάκ
Μισό κουταλάκι κανέλα
1 φλ. ζάχαρη
3/4 φλ. αλεύρι
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 φλ. βούτυρο
3/4 φλ. καρύδια σε κομματάκια
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα μήλα και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε την κανέλα, το κονιάκ, τη φλούδα του λεμονιού και του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το βούτυρο και χτυπάμε με το μπλέντερ μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα. Προσθέτουμε τα καρύδια σε κομμάτια και περιχύνουμε το μίγμα στο ταψί με τα μήλα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα. Σερβίρουμε με σαντιγί ή παγωτό.
Photo credits: https://www.loveandlemons.com/apple-crisp/
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.