Ένα απλό και πολύ εύκολο γλυκό, ιδανικό για όταν θέλετε να φτιάξετε κάτι γρήγορο και νόστιμο.
Υλικά
500 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
300 γρ. κρέμα φιστικιού
130 γρ. γκοφρέτες (με σοκολάτα)
Ψιλοκομμένο φιστίκι
Εκτέλεση
Στο μπολ ενός μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος κρύα και τη χτυπάμε. Μόλις αρχίσει να αφρίζει, προσθέτουμε το συμπυκνωμένο γάλα (επίσης κρύο) και συνεχίζουμε την επεξεργασία.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα φιστικιού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, για να τη μοιράσουμε καλά και να έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα.
Παίρνουμε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα και στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα λίγο κάθε φορά και πιέζοντας, για να αποφύγουμε τη δημιουργία φυσαλίδων αέρα. Ολοκληρώνουμε με τις γκοφρέτες και τα ψιλοκομμένα φιστίκια σχηματίζοντας ένα στρώμα.
Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5-6 ώρες, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα, για να κρυώσει καλά. Όταν χρειαστεί να το σερβίρουμε, το βγάζουμε από την κατάψυξη λίγα λεπτά πιο πριν.
Πηγή φωτογραφίας://www.ricettedalmondo.it/
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.