COOKING SUGAR, SUGAR

Αφράτο κέικ με ασπράδια αυγών και χωρίς βούτυρο


9 Οκτωβρίου 2021

Αφράτο κέικ με ασπράδια αυγών και χωρίς βούτυρο

Το κέικ είναι για όλες τις άλλες ώρες. Για τον πρώτο καφέ, για το σνακ στο σχολείο ή το γραφείο, για τις απογευματινές “υπογλυκαιμίες” ή τις βραδινές λιγούρες. 

Υλικά

30 γραμμάρια ασπράδια αυγών (περίπου 10)

340 γραμμάρια ζάχαρης 

200 γραμμάρια αλεύρι 00

8 γραμμάρια κρέμα ταρτάρ

3 γραμμάρια αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλιας (ή βανιλίνη)

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ασπράδια στο μπολ ενός μίξερ και τα χτυπάμε για τουλάχιστον 10 λεπτά. Προσθέτουμε τη βανίλια και την κρέμα ταρτάρ και χτυπάμε πάλι. Ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη και το αλάτι συνεχίζοντας να χτυπάμε.

Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω με προσοχή. Τέλος μεταφέρουμε το μίγμα σε μια φόρμα για κέικ και ψήνουμε στον φούρνο στους 175-180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα, και ένα είναι έτοιμο βγάζουμε το κέικ να κρυώσει και απολαμβάνουμε. 

Photo credits://www.ricettedalmondo.it/angel-cake.html

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.