COOKING SUGAR, SUGAR

Τηγανητό γάλα: Ένα διαφορετικό γλυκό που θα σας ξετρελάνει 


The Jennettes

5 Δεκεμβρίου 2021

Τηγανητό γάλα: Ένα διαφορετικό γλυκό που θα σας ξετρελάνει 

Αυτό το επιδόρπιο είναι εξαιρετικά δημοφιλές σε όλη την Ισπανία. Οι οικογένειες σε όλη τη χώρα μπορεί να το απολαμβάνουν, σχεδόν ανά πάσα στιγμή.

Στην πραγματικότητα είναι μια ήπια γλυκιά, αρωματική, πολύ πηχτή κρέμα από γάλα και αλεύρι, η οποία κρυώνει, οπότε την κόβετε σε κομμάτια, την αλευρώνετε και τη τηγανίζετε.

Συνήθως, γαρνίρεται με ζάχαρη και κανέλα. Επειδή υπάρχει συχνά γάλα στο σπίτι, είναι εύκολο να το φτιάξετε όταν λαχταράτε ένα εύκολο και νόστιμο σπιτικό γλυκό. Δοκιμάστε το τηγανητό γάλα, θα σας συναρπάσει από την πρώτη κιόλας μπουκιά.

Υλικά

1 λίτρο γάλα πλήρες

150 γραμμάρια αλεύρι

150 γραμμάρια ζάχαρη

1 ⁄ 2 κουτ. κανέλα

6 αυγά

80 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά

1 λεμόνι

Φυστικέλαιο

60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τρία ολόκληρα αυγά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους των άλλων τριών, κρατώντας όμως τα ασπράδια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα σύρμα, μέχρι να έχουμε ένα αφρώδες και απαλό μείγμα.

‘Ύστερα προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε για να μην σχηματιστούν σβόλοι, αλατίζουμε και προσθέτουμε το γάλα το οποίο ρίχνουμε σιγά σιγά. Βράζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να δέσει, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για περίπου 20 λεπτά.

Όταν η κρέμα αρχίσει να ξεκολλάει, σβήνουμε τη φωτιά. Τρίβουμε τη φλούδα ενός λεμονιού (πλυμένη και στεγνωμένη προηγουμένως) και την προσθέτουμε στην κρέμα προσθέτοντας την κανέλα. Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα πιάτο που έχετε ήδη βράσει με ψηλές πλευρές: θα σχηματίσετε μια στρώση ύψους περίπου 2,5 εκ. και αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε τα ασπράδια που έχουν προηγουμένως κρατήσει στην άκρη μέχρι να γίνουν σφιχτά. Κόβουμε την κρέμα, που στο μεταξύ θα έχει στερεοποιηθεί, σε τετράγωνα κομμάτια και τα περνάμε πρώτα στα ασπράδια και μετά στην τριμμένη φρυγανιά.

Στη συνέχεια τηγανίζουμε τα κομμάτια και σε φυστικέλαιο και τα στραγγίζουμε με τοποθετώντας τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε τα τηγανητά κομμάτια γάλακτος πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και κανέλα και απολαμβάνουμε όσο ακόμα είναι ζεστά.

Photo credits://www.catalego.net

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.