COOKING SUGAR, SUGAR

Λαχταριστά cannoli με τέλεια κρεμώδη γέμιση


JTeam

18 Δεκεμβρίου 2021

Λαχταριστά cannoli με τέλεια κρεμώδη γέμιση
www.contemporaneofood.com
Τα Cannoli, λέξη που στα Ιταλικά σημαίνει «σωληνάκια», λόγω του χαρακτηριστικού τους σχήματος, είναι το πιο αναγνωρίσιμο γλυκό της Σικελίας και είναι ιδανικά για κέρασμα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Υλικά

250 γραμμάρια αλεύρι 00

20 γραμμάρια ζάχαρη

5 γραμμάρια κακάο

30 γραμμάρια ηλιέλαιο

8 γραμμάρια λευκό ξίδι

60 γραμμάρια λευκό κρασί

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 μεσαίο αυγό

500 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

400 ml υγρή κρέμα γάλακτος

40-50 ml κρεμώδες λικέρ

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

1/2 λοβό βανίλιας

Υ.Γ. Για να τα φτιάξετε, χρειάζεται να έχετε ειδικούς μεταλλικούς σωλήνες που θα βρείτε στα καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το κακάο. Προσθέστε επίσης λάδι και το μισό αυγό, ελαφρά χτυπημένο. Τέλος προσθέτουμε το κρασί και το ξύδι και αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.

Η ζύμη θα είναι αρκετά σκληρή, είναι εντελώς φυσιολογικό, συνεχίζουμε να τη ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ελαστική. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

Όταν περάσει ο χρόνος βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και πλάθουμε με τον πλάστη μέχρι να έχει πάχος 1-2 χιλιοστά. Κόβουμε κύκλους με ένα κουπ πατ 10 εκ. Παίρνουμε το ένα ζυμάρι και απλώνουμε λίγο νερό στη μία πλευρά, τοποθετούμε στο κέντρο τον ειδικό κύλινδρο και τυλίγουμε. Πιέζουμε καλά την ένωση της ζύμης για να κολλήσει. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα ζυμάρια.

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά με το λάδι και τηγανίζουμε ένα cannolo τη φορά για λίγα δευτερόλεπτα, περιστρέφοντάς το συνεχώς. Θα διαρκέσει λιγότερο από ένα λεπτό, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να έχουν φυσαλίδες. Στη συνέχεια βάζουμε τα Cannoli σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αφαιρούμε απαλά τους μεταλλικούς σωλήνες.

Για τη γέμιση: Χτυπάμε με ένα μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το λικέρ, χτυπάμε λίγο ακόμα στην ελάχιστη ταχύτητα και γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με την κρέμα και γεμίζουμε τα cannoli πρώτα από τη μία πλευρά και, στη συνέχεια, από την άλλη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.