Υλικά
600 γρ πορτοκάλια
400 γρ. κίτρινα κρεμμύδια
320 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
80 ml μηλόξυδο
1 καυτερή πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πρώτα τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ύστερα ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε φέτες χωρίς τη λευκή φλούδα και τους σπόρους.
Τοποθετούμε τα πορτοκάλια και τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το σκόρδο και το τσίλι σε μικρά κομμάτια και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά, θυμόμαστε να ανακατεύετε.
Στο τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για μία ώρα. Πολτοποιούμε το μίγμα στο μπλέντερ και η μαρμελάδα είναι έτοιμη. Την αποθηκεύουμε σε γυάλινα βάζα και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.